Stäng X

Vet du vad du är ute efter?

Korrektur och tryckförslag

När du har beställt pennor med tryck får du ett korrektur för godkännande. Detta för att säkerställa att tycket blir som du har tänkt dig. Vi kan även ta fram ett tryckförslag innan beställning med rekommenderade pennor, placeringar och storlekar för önskat tryck.

 

Fyll i formuläret nedan om du vill ha hjälp så hör vi av oss.

 

Ett korrektur avbildar pennan med det aktuella trycket i skala 1:1 och innehåller alltid storlek, placering samt tryckfärger. Det är viktigt att läsa igenom korrekturet noggrant och kontrollera att alla uppgifter stämmer. Ett försenat godkännande av korrekturet kan innebära en förlängd leveranstid. Vid ändringar skickas alltid ett nytt korrektur för godkännande. Efter godkänt korrektur startar produktionen och om inget annat har avtalats får du din leverans inom 10-15 dagar. Vid behov kan även provtryck utföras som ett extra steg innan produktionsstart.

Tryckförslag tas fram på begäran för de som önskar förslag eller rådgivning innan beställning. Ofta har man kanske ett hum om vilken penna man söker men vill se förslag på lite olika modeller för att se vilken som passar bäst ihop med sin egen logotyp eller budskap. Kanske vill man ha ett tryckförslag tillsammans med sin offert som ett kompletterande beslutsunderlag. Ett tryckförslag är endast ett hjälpmedel och är inte bindande på något sätt.

 

Tryckmallar och original

Alla våra pennor har en egen tryckmall som du kan öppna och ladda ner vid varje enskild produkt i Pennväljaren. Storlekarna som anges i respektive mall är maxstorlekar som är angivna i millimeter, dock är de endast ungefärliga då tryckmöjligheten alltid varierar beroende på tryckets utseende. Bokstäverna i mallen anger vilken tryckmetod som är möjlig och vilken storlek som gäller för varje metod (S=Screen, T=Tampo, D=Digital, F=Folie, G=Gravyr).

Original för tryck bör lämpligtvis skickas digitalt i EPS-/AI- alt. PDF-format. För att uppnå bästa tryckresultat bör logotyper och bilder vara vektoriserade och all text

sparad i textkonturer. Om inget vektoriserat original finns kan vi hjälpa till med originalarbete och sättning av text. Om du har frågor gällande ett original eller en logotype är du välkommen att kontakta vår korrekturavdelning.

Viktigt att tänka på gällande original:

* Att vektoriserade original i EPS/AI- eller PDF-format alltid ger bäst tryckresultat.

* Att ett vektoriserade original inte kan skapas i program som; Word, Photoshop eller Powerpoint.

* Att texter i originalet bör vara sparade som textkontur (gäller även pdf-original).

* Om en text önskas i ett specifikt typsnitt måste detta skickas separat.

 

Tryckfärger

PMS, Pantone Matching System, Solid Coated är det färgssystem som man oftast använder sig av vid tryck av pennor. PMS systemet är uppbyggt på färgnummer utifrån en färgkarta och baserar sig på tryck på vita underlag. Vid tryck på mörka underlag kan det därför vara nödvändigt att göras ett extra undertryck i vitt för att uppnå rätt färgnyans. Detta är ingenting som du behöver lägga på minnet men det kan vara bra att känna till då det kan komma att påverka tryckpriset. Observera att alla PMS färger som inte är i 100% blir rastrerade.

Vid digitaltryck används inte PMS-färger utan 4-färgs rastertryck (CMYK) och vid folietryck används endast guld- eller silverfärgad blank folie.

Viktigt att tänka på gällande färgtryck:

* Att uppge önskad PMS-färger vid order, gärna även om originalet är sparat i rätt färg.

* Att ett vitt undertryck kan behövas vid tryck på svarta och mörka pennor.

* Att tonade PMS-färger som inte är sparade med 100% fyllning blir rastrerade i tryck.

* Att man aldrig ska jämföra färger som visas på skärm eller i utskrifter utan alltid använda en färgkarta (Pantone Solid Coated) för att säkerställa att tryckfärgen är korrekt.

Fyll i formuläret nedan om du vill ha hjälp så hör vi av oss.