Stäng X

Vet du vad du är ute efter?

Kreativitet, Kvalitet och hela 40 års Kunskap av att trycka pennor

Se vår företagsfilm

Ingli Sweden – Försett marknaden med profilerade reklampennor i 40 år

Det var 1980 som grundaren Jaan Ingel fick idén att tillsammans med sin familj starta ett litet tryckeri för reklamprodukter i sin källare i Täby norr om Stockholm. Redan då var hans vision klar. Att bygga relationer och skapa mervärde genom att erbjuda sina kunder kreativitet, kunskap, service och kvalitet. En vision med starka värdeord som lever kvar inom företaget än idag.

Idag är Ingli Sweden ett av Sveriges äldsta företag inom kategorin produktmedia och den största renodlade pennleverantören på reklammarknaden. Med ett heltäckande sortiment, stor lagerhållning och eget tryckeri kan vi erbjuda en mängd valmöjligheter och hålla korta leveranstider på såväl tryckta som otryckta varor.

Ingli Sweden är även svensk agentur till några av de största penntillverkarna i världen och jobbar med flera kända varumärken som t.ex. INGLI, Cross, Parker, Stilolinea, Maxema, Erga, BIC, Pilot och Ballograf.

FÖRETAGSFILM: Lär känna oss lite bättre och se hur vi arbetar >>

 

Vår Vision

Vi vill uppfattas som det lokala familjära företaget som levererar produktmedia med kvalitet, kreativitet, kunskap och hantverkskänsla, detta gör vi främst genom försäljning av våra pennor under starka varumärken och en hållbar verksamhet.

Pennor är vår passion och vårt största mål är att öka medvetenheten om reklampennans värde, något vi jobbar med varje dag genom vårt koncept PenValue.

 

Big Image Left Small Image Right

Viktiga årtal i Inglis historia. En spännande resa som bara fortsätter.

1980 (08.04)

Den 4 augusti 1980 registrerar den då 43 årige Jaan Ingel företaget Jaan Ingel AB hos bolagsverket. Verksamheten för presentartiklar bedrivs hemma i villan i Täby Kyrkby tillsammans med hustrun Anna och försäljningen sker på den tiden direkt till slutkunder, framförallt till olika Sparbanker. Genom goda leverantörskontakter i framförallt Asien så kan man konkurrera på marknaden med unika produkter till förmånliga priser.

1984

För att snabba på leveranser och höja kvaliteten på tryckta produkter så köptes bolagets första tryckmaskin in vilket visar sig utgöra starten för ett av norra Europas största och mest kompletta penntryckeri.

1986

Företaget flyttar in i nya, fräscha större lokaler i centrala Täby och personalstyrkan har nu växt till 5 personer. Jaan Ingel lyckas nu även förhandla till sig sin första pennagentur i det italienska varumärket Stilolinea, som redan på den tiden var en av Europas största pennfabriker.

1992

Flytten går nu till Arninge Industri Område i Täby efter köp av egen större fastighet.

I samband med detta ändrar företaget också sin strategi och övergår till att endast driva försäljning genom återförsäljare med inriktning på försäljning av reklampennor och konferensaritklar med tryck. Jaan Ingel som hade starka band till Estland börjar detta år även frakta hjälpsändningar till den nu självständiga staten. Sändningarna som bestod främst av pennor och konferensmaterial kom att bli början till ett starkt handelsutbyte med Baltikum.

Med 40 års
erfarenhet garanterar
vi toppkvalitet.
Läs mer om
Penvalue Image

1999

Försäljningen blomstrar och ett nytt höglager byggs för att kunna förse kunderna med snabbare leveranser. En satsning för att etablera sig på den europeiska marknaden påbörjas också och företagets första hemsida lanseras med stor framgång.

2007

Add1, företagets första egendesignade penna skapas under varumärket INGLI och blir snabbt en stor succé. INGLI-serien, som framförallt står för hög skrivkänsla, tuff design och utrymme för optimal logomärkning, kompletteras snart efter med fler populära modeller. I samband med detta blir varumärket INGLI så starkt att man helt enkelt väljer att byta namn och börja marknadsföra hela verksamheten under namnet Ingli Sweden.

2012

Jaan Ingel avlider efter en längre tids sjukdom och barnen Mats Åsbrink, Michael Ingel, Linda Ingel och Johan Åsbrink driver bolaget vidare i hans fotspår. Eftersom nästintill hela försäljningen består av pennor tas beslut om att utesluta all annan produktreklam ifrån sortimentet och satsa ännu tydligare på att vara en specialinriktad leverantör.

2016

Samarbete med Ballograf och Pilot Nordic inleds och Ingli Sweden tar ytterligare ett steg upp som den mest kompletta pennleverantören till norra europas profilåterförsäljare. Idag har företaget ett trettiotal anställda som alla tillsammans brinner för våra pennor.