Vanliga frågor

Nedan listar vi några av de vanligast frågorna inför köp av reklampennor och våra andra produkter med tryck.

Här hittar du svar på frågor kring leveranstider, kontakt med återförsäljare, korrektur eller produkt- eller produktionsfrågor. Om du inte hittar svaret du letar efter är du varmt välkommen att kontakta oss eller någon av våra återförsäljar-partners.

Hur får jag kontakt med en återförsäljare?

Under Kontakta Partner kan du söka efter återförsäljare i din närhet och ta del av deras kontaktuppgifter. Vill du ha hjälp att hitta en partner kan du istället välja att kontakta oss så rekommenderar vi gärna en lämplig återförsäljare utifrån dina behov.

Kan jag vända mig till min befintliga leverantör av profilreklam för att köpa era pennor?

På den här webbplatsen har vi valt att lista de partners som arbetar kontinuerligt och har stor kännedom om våra pennor men vårt nätverk av återförsäljare är mycket större än så. Vi samarbetar med de flesta företag i Sverige som sysslar med produktmedia och kontorsmaterial varför du mycket väl kan vända dig till din redan befintliga leverantör för att köpa våra pennor.

Hur lång leveranstid har ni?

För tryckta produkter är den normala leveranstiden 10-15 arbetsdagar efter godkänt korrektur. Det finns även möjlighet till snabbare leverans mot en tilläggsavgift. Vid beställning av otryckta pennor levererar vi omgående direkt från lager såvida det inte rör sig om en icke lagervara. Mer information om våra leveranstider hittar du under Köpguiden. Den uppskattade leveranstiden (vid tryckorder) står också angiven på varje produktsida.

Lagerför ni alla produkter som finns på hemsidan?

Merparten av produkterna som visas på hemsidan är lagervaror som vi lagerhåller i våra egna lokaler i Täby, utanför Stockholm. Vi kan därför hålla snabba leveranstider på i stort sett alla produkter i sortimentet oavsett om de ska tryckas eller inte. På varje produktsida står den uppskattade leveranstiden angiven (avser order med tryck).

Kan jag se lagersaldot på hemsidan?

I dagsläget visar vi inte lagersaldot på hemsidan. Mängden produkter som lagerförs varierar beroende på modell och popularitet. Har du behov av ett större antal produkter inom en begränsad tid rekommenderar vi därför att du kontrollerar lagersaldot innan du lägger din beställning. Våra partners är observanta och brukar hjälpa till med den här typen av kontroll. Saldoförfrågan kan även skickas direkt till oss via kontaktformuläret som du hittar under Kontakt.

Kan ni leverera till flera olika länder?

Ja, vi samarbetar med flera olika transportörer och kan leverera till hela Europa antingen via våra fraktavtal. Vi kan också leverera med en transportör där ni har eget avtal om så hellre önskas.

Vilken är den minsta kvantiteten jag kan köpa?

Minsta kvantitet för plastpennor är 100st. Detta gäller dock inte pennor ifrån varumärkena Ballograf och Pilot som går att köpa även i mindre upplagor. För metallpennor och etuier finns ingen minsta kvantitet.

Går det att få andra färger än blått på bläcket?

Blått är standardfärg på bläcket för de flesta av våra pennmodeller men det finns ett antal varianter som levereras med t.ex. svart, rött eller grönt bläck som standard. I vår pennväljare kan man filtrera på bläckfärg för att se vilka alternativ som finns. De flesta pennorna går också att specialbeställa med valfri färg på bläcket beroende på önskat antal. Läs mer om Specialproduktion under Köpguiden eller ställ frågan till oss så förklarar vi vilka förutsättningar som finns för respektive pennmodell.

Kan jag specialtillverka en penna helt efter mina egna önskemål?

Ja, vi kan hjälpa dig att ta fram kundunika reklampennor till väldigt förmånliga priser. Vid specialproduktion har vi möjlighet att ta fram helt nya pennor med olika former, funktioner och färgkombinationer. Specialproduktion kan också innebära att vi levererar någon av våra standardpennor i din egen PMS-färg. Mer information om Specialproduktion och vilka möjligheter som finns hittar du under Köpguiden.

Hur många pennor ligger det i varje innerförpackning?

De flesta av våra pennmodeller packas om 50st i plastpåse eller kartong. Pennor från varumärket Stilolinea packas 100st per innerkartong. Våra metallpennor styckeförpackas i snygga Paper Cases vid order med tryck eller gravyr och sedan i innerkartonger om 50st. Pennor från Parker, Cross, Fisher Space Pen och Montblanc levereras som regel i tillhörande presentetui. Hur pennorna förpackas står också angivet på varje produktsida.

Hur långt skriver era pennor?

Skrivlängden varierar beroende på vilken refill pennan innehåller. Den normala skrivlängden för reklampennor med standardbläck är ca 1000m men de flesta av våra refiller skriver längre än så ca: 2500m-4000m. Vi har dock pennor, exempelvis från Ballograf, som skriver ända upp till 8000m. Information om den uppskattade skrivlängden står angivet på respektive produktsida.

Kan man se vilken PMS-färg en penna har på hemsidan?

Vi anger inte pennornas PMS-färger på hemsidan då det kan förekomma mindre färgskillnader baserat på tillverkningstillfälle. Den exakta färgen beror också på vilken PMS-skala man utgår ifrån, t.ex. uncoated respektive coated. Vi hjälper gärna till att leta upp en penna som ligger nära din egen PMS-färg om det finns önskemål om detta. Använd kontaktformuläret under Kontakta Oss för att skicka din förfrågan så lämnar vi förslag på tänkbara modeller, samt skickar fysiska prover så att du själv kan jämföra.

Jag har ett prov på en penna som jag vill ha, kan ni hjälpa mig ta reda på vilken det är?

Absolut, vi hjälper gärna till. Ta ett foto av pennan och skicka det till [email protected] så återkommer vi med besked så fort som möjligt. Vårt nätverk är omfattande så även om det rör sig en penna utanför vårt sortiment är sannolikheten stor att vi kan ta fram den åt dig. Om vi mot förmodan inte skulle kunna hitta den lämnar vi alltid förslag på liknande modeller.

Kan ni trycka eller gravera på andra produkter än pennor?

Vår produktion klarar av tryck och gravyr på de flesta produkter som inte är textilier och vi tar gärna emot så kallade legotryck (dvs. tryck/gravyr på kundens egna produkter). Kontakta oss eller gå via någon av våra partners för att få mer information.