Home » Kunskap & Inspiration » En penna kan säga mer än tusen ord
E-venti Velvet Hearts

En penna kan säga mer än tusen ord

Förra året hade vi en kampanj inför alla hjärtans dag med budskapet “säg det med en penna”. Så vad kan en penna med tryck egentligen säga?

En pennas utseende och funktion kan inspirera och uppmuntra till användande, men även säga någonting om dig som person. Det gäller både om den som ger pennan samt om användaren. Det finns olika pennor som lockar till olika saker. Vad vill du att mottagaren av en pennan ska känna? Vad säger din penna om dig?

Kombinera nytta med nöje

På mellanstadiet så bytte jag bort tre av mina bästa hockeykort och fem av mina finaste glitter-bokmärken mot en grön multi-penna. Pennan hade inte bara 10 olika stift i glada färger utan varje färg doftade även parfymerat av olika söta frukter. Den pennan gjorde det roligt att skriva och jag kände både glädje och en viss stolthet varje gång jag plockade upp den ur den gula skolbänken.

Viktig-petter-penna

När jag sökte mitt första “riktiga” jobb så klev jag in på ett elegant kontor och möttes av en trevlig receptionsansvarig som bad mig fylla i ett papper och räckte mig en penna. Den hade en viss tyngd och en snyggt graverad logga, den kändes verkligen “lyxig”. Receptionisten uppmanade mig glatt att “spara pennan” eftersom det var den bästa hon har skrivit med. Den eleganta pennan hängde sedan med på många viktiga möten där en grön multipenna med fruktdoft visserligen hade varit rolig att plocka fram – men den hade inte riktigt kommunicerat den professionella bild av mig jag strävade efter att förmedla.

Pennor för kreativitet

En annan presentpenna som jag kommer ihåg väl är den jag fick på en workshop för kreativt skrivande. Handledaren, hade med sig en hel låda med olika pennor bad oss att välja en var. Det var otroligt intressant hur de andras valda penna verkade matcha deras personliga “varumärke”.

Det var klassiska pennor med gravyr, moderna metallpennor, glittriga pennor, pennor olika färger, “vanliga” reklampennor med logga, pennor i trä, bläckpennor, tusch- och blyertspennor. Av någon anledning så valde jag en fluffig fågel-penna med uppspärrade ögon. Varför jag valde den pennan vet jag inte, men den fick mig att känna mig glad. Pennan gick inte att skriva med länge innan bläcket tog slut, men den fick stå kvar i pennstället på skrivbordet som en påminnelse.

PenValue

För att återgå till poängen; oavsett sammanhang eller syfte – att kunna ge bort en penna och samtidigt generera en känsla hos mottagaren är värdefullt. Pennor kan inspirera och men också kommunicera vilka vi är – både som privatpersoner och som företag. De kan också fylla olika funktioner beroende av behov eller situation.

Det går att “säga det med en penna”. Det kan handla om att ge en penna till en vän inför skolstart (lycka till!), en giveaway på en mässa (vi finns här!) eller till besökaren till företagets reception (hör av dig!). Om pennan är värdeskapande och kommunicerar någonting till mottagaren så är det alltid en “win”. Så när ni väljer en penna att ge bort, gör det med omsorg, satsa på kvalitet och välj en som går i linje med det som ni vill kommunicera.