Home » Kunskap & Inspiration » Gör det själv – Sommarpyssel av gamla reklampennor
DIY - summer crafts

Gör det själv – Sommarpyssel av gamla reklampennor

Har du också en samling med gamla pennor där bläcket sedan länge har torkat eller tagit slut!? Kanske ligger de där oanvända men du har ändå svårt att göra dig av med dem? Är det inte dags att de får flytta ut ur lådan och se nytt ljus?

I den här bloggserien tar vi upp möjligheten att återanvända gamla reklampennor och ger exempel på hur man gör det själv. Längst ner på denna sida har du också möjlighet att skicka in egna tips och förslag på saker man kan göra av redan förbrukade pennor. Kanske blir det just din idé vi förverkligar och skriver om i kommande inlägg…

Återanvändning och gör det själv-trenden

De senaste åren har det formligen exploderat på alla möjliga håll när det gäller att skapa själv, återanvända saker och att tänka mer miljösmart. Att räkna antal LOPPIS-skyltar på bilresan är snart ett mer vinnande kort än att satsa på kor. Martin Timell och Ernst har fått storstilad konkurrens i rutan av familjen Mandelmann som visserligen är inriktade på odling och djur men som nog väckt tanken om självhushållning och ett mer resurssmart liv hos många. På nätet kryllar det av hemsidor och bloggar med DIY och gör det själv som sedan gärna sparas på det egna Pinterest-kontot. Kanske är allt detta en motreaktion på att allt fler spenderar arbetsdagen framför en dator och behovet av att skapa något med händerna gör sig påmint.

Reklampenna med obegränsad livslängd?

Vi som jobbar med reklampennor och brinner för det vurmar även för att pennan ska få ett så långt liv som möjligt. Där ser vi en stor potential i att använda den till andra saker än att just skriva. Som marknadsförare har vi ju som bekant uppgiften att se till att företagets logotyp syns på bästa möjliga sätt. Om vi dessutom kan göra det långt efter att bläcket är slut kan vi snacka om maximalt utnyttjande av våra väl valda reklampennor.

Sommarpyssel med pennor – skicka in dina tips

Vad sägs om en lampskärm av pennor, pennetiketter för dina växter eller kanske en asieninspirerad håruppsättning alá penna? Hos oss bubblar det av idéer och vi tänkte ägna sommarens lugna stunder åt pennpyssel. Förhoppningsvis har vi lyckats så ett litet frö så att även du är sugen på att rensa sommarstugans byrålådor på gamla pennor och släppa lös kreativiteten. Vi skulle bli jätteglada om du ville dela med dig av dina tips på hur man kan ge den gamla reklampennan nytt liv. De bästa tipsen kommer sammanställas och publiceras på bloggen i slutet av sommaren.

Håll utkik här om du vill ha mer inspiration kring hur du kan återanvända dina gamla reklampennor. Om ett par veckor presenterar vi resultatet av vårt sommarpyssel och de pennkreationer vi själva har skapat. Prenumerera på Bloggen här.