Home » Kunskap & Inspiration » 3 tips för att maximera effekten av din kommunikation

3 tips för att maximera effekten av din kommunikation

Att reklampennor är ett prisvärt och effektivt annonsmedia vet vi sedan tidigare, men hur väl de fyller sitt syfte beror främst på vad man väljer att kommunicera och på vilket sätt. Precis som i all marknadsföring handlar det om att verkligen synas och förmedla en upplevelse. Att ge bort en reklampenna må vara en upplevelse i sig men snygga pennor finns det gott om så hur ska du då göra för att maximera effekten av din kommunikation? Här är våra 3 bästa tips:

Vill du veta mer om hur reklampennor kan stärka ert varumärke och hjälpa till att skapa nya affärer? Läs gärna våra guider: PenValue Guiden och 7 situationer där reklampennor har starkt värde

1. Specialproduktion: Se till att vara unik

Klyschigt men sant så gäller det att vara unik och sticka ut från mängden om man vill nå ut med sitt budskap. När det gäller reklampennor så är utbudet stort så du kan säkert ganska lätt hitta någon som matchar ditt varumärke till färg och form. Frågan är bara hur många andra som kommer dela ut samma sorts penna? Genom att låta tillverka en egen penna får du en unik produkt som bara kommer förknippas med ditt varumärke. Kanske låter det dyrt och avancerat men specialproduktion behöver inte nödvändigtvis innebära tre månaders leveranstid eller beställningar om tiotusentals produkter. Har du en mindre budget kan det räcka med egna kombinationer av standardmodeller och färger för att skapa en unik känsla. Här finns mer info om Specialproduktion.

2. Utnyttja hela reklamytan: Väck uppmärksamhet!

Som media ligger reklampennor redan i topp när det kommer till uppmärksamhet och igenkänning men det finns ändå sätt att förstärka kommunikationen för att få maximal effekt. Pennor har ofta  en ganska liten reklamyta men det är ändå väldigt sällan som hela ytan utnyttjas. Många företag väljer att bara trycka sitt varumärke och webbadress vilket såklart är det viktigaste ur ett varumärkesbyggande perspektiv, men varför inte passa på att förmedla något mer när man ändå har chansen? Se pennan som vilken annonsplats som helst och utnyttja dess fulla potential. Ställ en fråga eller ge en uppmaning för att få ökat intresse. Säkerligen har du något mer att säga som kan väcka större uppmärksamhet.

3.Välj en tryckteknik som tilltalar många sinnen!

Ju fler sinnen du kan tilltala i din kommunikation desto bättre. Idag finns trycktekniker för reklampennor som gör det möjligt att kommunicera med mer än bara texter och symboler. Med digitaltryck är det t.ex. möjligt att återskapa bilder men det finns också andra tekniker som kan addera både visuella, taktila och textila element runt om och över hela pennans yta. Vi kallar det 360° Kommunikation. Genom att välja den här typen av tryckteknik kan du framhäva dina budskap på ett mycket attraktivt sätt, samtidigt du både blir unik och väcker uppmärksamhet.

Läs mer om 360° Kommunikation och de olika tryckteknikerna som gör att dina reklampennor både syns och känns