Home » Kunskap & Inspiration » Ett nytt sätt att klimatkompensera
Klimatkompensera

Ett nytt sätt att klimatkompensera

För oss på Ingli Sweden är det en självklarhet att sträva efter ett hållbart företagande. Vi försöker alltid lämna ett så litet avtryck på miljön som möjligt i allt vi företar oss. I vårt utbud ingår flera produkter som har en mindre miljöpåverkan och dessutom ser vi till att klimatkompensera.

En leverantör vi samarbetar med för att klimatkompensera är det italienska bolaget Stilolinea som grundades 1972. Företaget är en ledande tillverkare av långlivade promotion-pennor av hög kvalitet som i kombination med italiensk design ger en modern upplevelse.

Stilolinea har länge arbetat innovativt och forskningsdrivet vilket bidrar till att företagets produkter i alla led är framställda utifrån ambitionen att minimera miljöpåverkan.

Företaget strävar alltid efter att arbeta med en positiv miljöpåverkan och Stilolinea har flera produkter med särskilt hållbarhetsfokus.

Stilolineas sortiment av miljöanpassade pennor hittar du här >>

Treedom – ett roligare sätt att klimatkompensera

När Ingli Sweden samarbetar med Stilolinea passar även vi på att klimatkompensera. I samband med att vi köper in partier om mer än 10 000 pennor från Stilolinea får vi ett träd planterat via organisationen Treedom

På Treedoms digitala plattform kan man köpa ett träd som planteras och sedan kan man följa det online. Organisationen grundades 2010 i italienska Florens och har sedan dess planterat över 900 000 träd i Sydamerika, Afrika och Italien.

Varje träd som planteras och är geo-lokaliserat. Trädet har dessutom en egen sida på nätet där man kan följa trädets utveckling, vilket skapar engagemang hos givarna.

Här kan ni följa de träd som vi planterat >>

Med ett träd från Treedom bidrar ni inte bara till att vår planet blir en bättre plats utan även att fattiga familjer i t.ex Kenya får nya arbetstillfällen.

Ert företag kan med hjälp av träden stärka relationerna med era kunder, marknadsföra er som ett klimatsmart och medvetet företag och träden kan även användas internt för att stärka företagskulturen och samhörighetskänslan.

Som kund hos Ingli Sweden kan vi hjälpa dig att klimatkompensera. Vid köp av 10 000 pennor arrangerar vi så att ni får ett träd via Treedom. Är ni intresserade så kontakta [email protected].

Dessutom är det inget som hindrar att ni inleder ett samarbete med Treedom inom er bransch och i ert erbjudande till era kunder. Ni kan ansöka här: www.treedom.net

Ingli Swedens miljöarbete

Det är inte bara genom att vi använder ansvarsfulla underleverantörer, som till exempel Stilolinea, som vi på Ingli Sweden arbetar mot en så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi arbetar på flera fronter för att vår verksamhet ska lämna ett så litet avtryck som möjligt på miljön.

Genom att vi använder oss av samtransporter från Asien per båt kan vi minska miljö- och klimatpåverkan i vår verksamhet. Vi använder oss av 100% förnybar energi och vi hushållar alltid med våra resurser.

För oss på Ingli Sweden är det självklart att arbeta med hållbarhetsfrågor och genom att klimatkompensera så kan vi minimera vår påverkan på miljön. Vi gör det för allas vår gemensamma framtid.