Home » Kunskap & Inspiration » Parker Pennor, en unik historia
Parker Sortiment - Parker Assortment

Parker Pennor, en unik historia

Grundaren satte tonen

Parker är ett varumärke med historia och anor och samtidigt i ständig utveckling. Därför har Parker Pennor blivit synonymt med pennor av hög kvalitet.

Parkers starka och unika varumärke skapar intressanta möjligheter för våra kunder att tydligt associera sitt eget varumärke med innovation, stil och kvalitet. I den här artikeln berättar vi historien om Parker Pennor. En intressant historia, men vi hoppas att det ska skapa en bild av hur du kan nyttja Parkers varumärke och deras unika pennor till er fördel.

Historien om Parker

George Parker var bara 25 år när han 1888 fick sitt första patent på en penna. Hans motto var att ”det går ständigt att göra en bättre penna”. Devisen har präglat det klassiska pennföretaget i över hundra år och gjort Parker Pennor till ett av världens mest kända. 

För många är pennor av hög kvalitet synonymt med Parker och just kombinationen av tradition och innovation med en ständig produktutveckling har gjort företaget världsledande.

Parker nådde snabbt framgångar och det var innovation som låg bakom. I Parkers pennor kunde stiftet enklare hållas rent och risken för att få bläckfläckar på fingrarna minskades.

Dessutom innebar konstruktionen att bläcket i bläckledaren inte rann tillbaka till reservoaren när pennan hölls upprätt eller transporterades i fickan. Användaren behövde alltså inte hålla pennan uppochned och vänta innan han eller hon skulle skriva. Det kan kännas självklart idag men var en viktigt innovation på sin tid.

Parker Pennor nådde tidigt stora framgångar och när företaget vann en guldmedalj vid världsutställningen i St Louis 1904 kom det att användas i marknadsföringen vilket gav ytterligare skjuts åt företaget.

Just marknadsföring är ytterligare något som bidragit till att bygga Parker Pennor ikoniska status. Företaget var tidigt ute med en omfattande och för sin tid aggressiv marknadsföring. Genom åren har flera Parker-modeller blivit värdefulla samlarobjekt som säljs på auktioner världen över samtidigt som pennan brukas i vardagen av miljontals människor.

Många klassiska modeller av Parker pennor

1906 kom Parkers berömda ”orm-penna” inspirerad av art nouveau-rörelsen. På auktioner säljs Parker Snake från början av 1900-talet för upp till en kvarts miljon kronor.

En unik egenskap hos Parker Pennor är just kombinationen av bruksföremål och samtidigt genomtänkt design och funktion som ger pennorna ett värde på lång sikt.

Ett stort och viktigt genombrott för Parker Pennor var 1921 när man började tillverka Duofold-pennorna. Pennorna bidrog till att företaget blev riktigt stort och genom åren har Duofold-pennorna kommit att bli en verklig långkörare och kommit i olika varianter.

Den mest kända Parker-modellen numera är dock sannolikt Parker Jotter som sedan 1954 har sålts i över 750 miljoner exemplar. Parker Jotter var president John F Kennedys favoritpenna när han skrev under nya lagar och han lät beställa ett stort antal med sin administrations emblem som han sedan gav bort som gåvor.

En Parker Penna är så spridd att man inte behöver vara en fantast för att köpa och uppskatta den, men har man ett specialintresse för pennor är Parker ett självklart val. 

Parkers symbol med pilen har blivit synonymt för pennor med kvalitet och de flesta Parker Pennor med klips har den berömda pilen.

En av hemligheterna med Parker Pennors framgångar är produktutbudets bredd och variation. Det finns dyrare alternativ för de specialintresserade och resursstarkare samtidigt som de billigare och mer lättillgängliga pennorna alltid håller en bra kvalitet.

Resultatet blir att en ägare av en Parker Penna alltid är nöjd och upplever att man får ett bra värde för pengarna. Parker Pennor lyckas med konststycket att ha väldigt exklusiva pennor och samtidigt enklare alternativ som tilltalar en massmarknad.

För oss på Ingli Sweden är det med glädje vi konstaterar att vi nu har ett avtal att sälja Parker Pennor i Sverige. Efter att Ingli Sweden i närmare 40 år har försett marknaden med profilerade reklampennor känns det både logiskt och rimligt att vi har Parker Pennor i vårt stora sortiment.

Våra Parker Pennor hittar du här.>>

Ingli Sweden startade hemma i källaren hos vår grundare och i likhet med Parker Pennor har vi alltid strävat efter att förnya oss samtidigt som vi varit rotade i vår ursprungliga vision om service och kvalitet för våra kunder.

Ingen kan missta sig på att vi på Ingli Sweden har pennor som passion och att vi kan erbjuda Parker Pennor till våra kunder är något vi är genuint stolta över.