Home » Kunskap & Inspiration » Nu har Pennpojken flest reklampennor i världen!
Flest reklampennor i världen - World's largest collection of promotional pens

Nu har Pennpojken flest reklampennor i världen!

Adam Karlsson blev i höstas rikskändis under namnet ”Pennpojken” sedan hans mamma lagt in en annons på Blocket där hon efterlyste reklampennor till Adams samling. Drömmen var att slå världsrekord och nu i sommar blev drömmen verklighet. Det var under Viktoria Dagen på Öland den 14 juli som en lycklig Adam med familj fick konstaterat att rekordet på flest reklampennor världen äntligen var hans. Se videoklippet där Adam själv berättar längst ner på sidan.

Föräldrarnas tack till alla som stöttat

Så här skriver Adams mamma Katja på Facebook efter händelsen: ”Jag vill ta mitt personliga tack till var och en av er…”. ”Som ni fantastiska människor vet så har Adam klarat sitt mål,sin dröm. Han tog sig ända till ett nytt världsrekord!”. Hon beskriver också sina känslor kring det hela och hur mycket det betyder för Adam ”Jag är mållös, jag fäller tårar av lycka och av stolthet! Känslan kan inte beskrivas med något för känslan är enorm. Jag som mamma är van att få kämpa med näbbar och klor för Adam och hans rättigheter i samhället pga av hans autism. Adam har det absolut inte lätt i vardagen. Varje dag är en kamp men han har hittat någonting som kan få honom på andra tankar. Han har hittat ett hjälpmedel. Pennor!” 

Läs också ”Historien om Pennpojken” 

Stort Grattis till världsrekordet

För oss på Ingli Sweden har det varit en sann glädje att få följa med Adam på hans resa. Vi har under våren träffat Adam och haft regelbunden kontakt med hans föräldrar för att på olika sätt stötta och bidra med pennor till samlingen. Det är inte varje dag vi träffar någon med samma passion för reklampennor som vi och därför känns det nu extra roligt att få gratulera honom till världsrekordet. Så stort grattis Adam, och tack för en mycket inspirerande resa! Vilket mod och vilken viljestyrka du och dina föräldrar har visat. Vi är så glada att du nu har lyckats uppnå ditt mål.

Tack, också till alla er som har följt vår rapportering om Adam här på bloggen och själva engagerat er i att hjälpa honom. Nedan finns ett videoklipp från TV4 Nyhetsmorgon där ni kan höra Adam själv berätta om rekordet och vad han planerar för framtiden.

Pennorna som Adam visar i videoklippet är sponsrade av Ingli Sweden. Mer information om dessa hittar du här: E-Pen Basic / Quattro