Home » Kunskap & Inspiration » Så fick Pilot sitt namn: En 100-årig historia!

Så fick Pilot sitt namn: En 100-årig historia!

Nog känner de allra flesta till Pilot och deras mest populära penna FriXion Clicker med suddbart bläck eller klassiska kontorspennan Super Grip. Men har du någon aning om hur det hela började för 100 år sedan och varför man valde just namnet Pilot?

EN 100-ÅRIG HISTORIA

Historien om Pilot sträcker sig över 100 år tillbaka i tiden då två japanska maskiningenjörer, Ryosuke Namiki och Masao Vada, fick problem med sina pennor när dom var ute till havs. På den tiden var reservoarpennan det enda moderna skrivmedlet och därför livsviktigt för mångas arbete. Namiki och Vada, som arbetade på ett handelsfartyg, var ofta tvungna att föra anteckna så när spetsen ständigt rostade utav saltvattnet blev dom väldigt frustrerade. För att underlätta arbetet utvecklade de därför en egen resevoarpenna med rostfri spets och på den vägen var det. 1918 lanserades sedan de första Pilot-pennorna i Japan. Framgången var snart ett faktum och Inom loppet av 8 år öppnades utländska filialer i London, New York, Shanghai och Singapore. Idag finns Pilot över hela världen och kan i år stoltsera med hela 100 års penntillverkning!

PILOT OCH PENNOR – VAD ÄR KOPPLINGEN?

Men vart kommer egentligen namnet Pilot ifrån och vad har det med pennor att göra? Jo, kopplingen är faktiskt en hyllning till havet. Vid ett tillfälle när Namiki och Vada var ute till sjöss blåste det nämligen upp till storm. Vindarna var mycket hårda och det blev nödvändigt att tillkalla hjälp. Till deras räddning kom en lotsbåt, på engelska ”Pilot boat”, och det är därifrån som Pilot har fått sitt namn. Som en hyllning till havet och dem som arbetar där.

Så grattis säger vi och hurra för Pilot som har försett välden med mängder av fantastiska pennor genom århundradet. Må ni leva i hundra år till och fortsätta revolutionera marknaden med innovativa pennlösningar!

Klicka här för att se samtliga pennor som ingår i Pilots sortiment!