Home » Kunskap & Inspiration » Rätt profilprodukt till rätt tillfälle
bild på rätt profilprodukt

Rätt profilprodukt till rätt tillfälle

Är du vilse i djungeln av profilprodukter? Då är du inte ensam. För att du ska hitta rätt har vi samlat några av de vanligaste profilprodukterna. Vi går igenom dess egenskaper och för vilket tillfälle de passar. Häng med!

Tänk igenom följande innan du börjar:

  • Vad är syftet med profilprodukten? Intern eller extern branding?
  • Vilken profilprodukt känns bra för just ditt företag? 
  • Vilken känsla vill ni förmedla?
  • Hur mycket ska ni synas på produkten?

Oavsett vilken typ av företag det gäller så måste rätt profilprodukt harmoniera med profilen – färg, budskap och hur det presenteras är A och O.

Profilkläder – tröjor, byxor, jackor etc.

När du väljer profilkläder måste du tänka på både utseende och funktion. Detta gäller oavsett om det handlar om kläder personalen ska använda på daglig basis eller på ett enstaka event.

Utöver den branding som profilkläder ger så är det ett sätt att skapa samhörighet. Det bidrar till att personalen känner den där teamkänslan som är så viktig för trivseln såväl som resultat.

Profilkläder passar i stort sett alla sammanhang – men tänk på hur de används i långa loppet. I och med den miljöpåverkan som sker vid framställningen så är det viktigt att först ta sig en funderare kring hur länge plaggen kan användas och om de kan återanvändas. Kanske räcker det att trycka en logga på t-shirtsen ni ska ha på mässan och inte årtal så att ni kan använda de nästa år igen?

Se även till att välja en leverantör som har en stark miljö- och etikpolicy. Det garanterar att inga barn har tillverkat kläderna, att arbetarna jobbar under anständiga förhållanden, samt att kläderna som produceras tar hänsyn till miljön.

Muggar

Vad dricker du till kanelbullen? I vårt avlånga land är det mer regel än undantag att ta minst en välförtjänt fikapaus om dagen. Och där har den flitigt använda muggen en given reklamyta. Dessutom finns det nog inget som ger en starkare företagskänsla än muggar med den egna logotypen på.

Men tänk på att välja rätt storlek! Är det för små är sannolikheten stor att de kaffedrickande medarbetarna köper in nya som rymmer mer… Fundera också över kvaliteten, på billiga muggar försvinner trycket ofta efter några vändor i diskmaskinen. Satsa på kvalitet och hållbarhet.

Väskor

Inom denna kategori finns det allt från enkla papperskassar till tjusiga datorväskor. Tygkassen har blivit en vinnare de senaste åren och tagit sig förbi papperspåsen. Dels då den är mer hållbar men också då den ofta uppfattas som snyggare. Datorväskan har också blivit en favorit och perfekt för säljare eller medarbetare ute på språng.

Anteckningsblock

Anteckningsblock med eget tryck, exempelvis din företagslogotyp, är ett perfekt komplement till en reklampenna. Användbar för alla och perfekt i varumärkesbyggande syfte då block ofta ligger framme. Lika uppskattat i en giveaway-påse, som på en mässa eller kundmöte.

Reflexer

Enkel, användbar och först och främst – uppskattad! För oss skandinaver som halva året har fler mörkertimmar än ljustimmar är reflexen bokstavligt talat en livräddare. Helt klart en av de mest använda produkterna som passar alla. Dessutom ger den fantastisk exponering – ett ljus i mörker…

Pennor

Alla använder pennor – era kunder och kunders kunder. Genom att investera i reklampennor av god kvalitet har ni många chanser till exponering. En penna byter gärna ägare, men slängs sällan. Med tryckta reklampennor som visar exempelvis er logotyp kommer ni kunden lite närmare. Den finns alltid där, nära till hands. En penna passar alla tillfällen, ett event såväl som på en föreläsning

Vill du veta vilken penna som skulle passa ert företag? Gör vårt Quiz >>