Home » Kunskap & Inspiration » När bläcket tagit slut: Så kan du återanvända dina pennor!

När bläcket tagit slut: Så kan du återanvända dina pennor!

För några veckor sedan var inspirationen på topp här på kontoret då vi pratade om möjligheten att återanvända våra reklampennor på nya kreativa sätt. Genom att hitta alternativa användningsområden när bläcket har tagit slut kan man förlänga livet på såväl pennorna som deras tryckta budskap. Perfekt för alla företag som önskar kommunicera mer miljösmart och samtidigt få ut maximalt värde av sina väl valda reklampennor.  

I den första delen av den här bloggserien ”Gör det själv – Sommarpyssel av gamla reklampennor” tog vi upp möjligheten att återanvända sina pennor och uppmanade våra läsare att skicka in kreativa tips och idéer på vad man skulle kunna göra. Vi utlovade även att vi själva skulle återkomma med några exempel – så håll i hatten för här kommer det!

3 tips på hur du kan återanvända dina pennor

Blomkruka: Vid första anblicken ser den nästan ut att vara hämtad från någon dyr designbutik men tittar man närmare visar sig vara en kruka utsmyckad med reklampennan 1MoreTips till företaget: Kanske finns det någon pysseltokig på jobbet som kan skapa några krukor med företagets pennor så att till och med blomkrukorna blir profilerade.

Återanvända Pennor - Reuse Pens


Växtetikett: 
Tillhör du den odlingsglada skaran kan Vegetal Pen där pennan är biologiskt nedbrytbar (förutom patron och fjäder) vara det utmärkta alternativet som växtetikett så du har full koll på dina planteringar. Tips till företaget: Varför inte trycka er logga på pennkroppen och välja ut några av de mest omtyckta kryddörterna, t.ex. Basilika, Timjan och Oregano och trycka dessa på klipset. Perfekt give away som både är annorlunda och rolig.

Återanvända Pennor - Reuse Pens


Lampskärm: 
Gör din egen pennlampa där stommen är i metall och köpt för en tia på loppis. Lätt som en plätt att snäppa fast pennor av varierande färg och form för att få en skärm helt i din egen smak som dessutom enkelt går att byta ut. Om du är ute efter en mer stilren och enhetlig finish kan du antingen satsa på pennor av samma färg/modell, t.ex. Raja Golden, eller köpa en burk sprayfärg i din närmsta hobbybutik, en garanterad hit!

Återanvända Pennor - Reuse Pens


Gör det själv – men hur kommer man igång?

Ett säkert kort är ofta att man har ett problem av något slag som behöver lösas. Börja med att se dig omkring och försök lokalisera eventuella problem i din närhet. Kanske behövs det fler krokar i hallen så att det inte blir en daglig kamp att få fram den stackars jackan som hänger underst. Eller ett inbjudande pennställ till dottern som gärna sprider sina pennor över hela hemmet… och det är alltså här som dina gamla uttjänta reklampennor kommer in i bilden. Med våra exempel ovan har vi endast skrapat på ytan av alla tänkbara användningsområden. Om du får en idé eller har ett eget förslag på hur man kan återanvända sina gamla pennor får du väldigt gärna dela med dig av det till oss. Kanske blir det just din idé vi förverkligar och skriver om i nästkommande inlägg.

Håll utkik här om du vill ha mer inspiration kring hur du kan återanvända dina gamla reklampennor. I slutet av sommaren kommer de bästa tipsen kommer sammanställas och publiceras. Prenumerera på Bloggen här.