Home » Kunskap & Inspiration » Uppdatera dina marknadskunskaper i sommar: Här är våra bästa tips!
Uppdatera dina marknadskunskaper

Uppdatera dina marknadskunskaper i sommar: Här är våra bästa tips!

När man jobbar med försäljning och marknadsföring är det viktigt att fylla på idé- och kunskapsbanken med jämna mellanrum. För att utvecklas och lyckas är det också viktigt att hålla koll på digitala trender och tekniker. Men när ska man hinna med det? Passa på att förena nytta med nöje i sommar och uppdatera dina marknadskunskaper. Här är våra bästa läs- och lyssnatips som både underhåller, inspirerar och utvecklar dina färdigheter.

Nu när sommarsemestern äntligen är här igen och stranden, båtlivet eller hängmattan hägrar vill man kanske släppa tankarna på allt som har med jobbet att göra. Men det går faktiskt att kombinera nytta med semesternöje. Nedan tipsar vi om 5 inspirations- och kunskapskällor för dig som vill bli utvilad men också inspirerad och alert till hösten.

5 läs- och lyssnatips när du vill uppdatera dina marknadskunskaper:

1) Podcasten Sälj- och Marknadspodden: En podd om modern digital marknadsföring och försäljning som ger inspiration till att tänka nytt samt konkreta tips kring hur man når de nya digitala köparna. Denna podd har hjälpt oss att utveckla vår försäljning och marknadsföring och kan varmt rekommenderas. Den drivs av Anders Hermansson och Lars Dahlberg, grundare av digitala marknadsbyrån Business Reflex.

2) Podcasten Marknadscoacherna: Podden för dig som är marknadsförare och som vill ha coachning och inspiration kring de praktiska delarna av digital marknadsföring. Varje avsnitt är en 15 minuter crash-course i ett nytt ämne. Tonen är konkret men lättsam, varm och underhållande. De som håller i podden är Josefine Freij och Sanna Persson som båda är digitala marknadsförare.

3) Bloggen Sveriges Annonsörer: Här får du tips, råd, inspiration och tankar om aktuella ämnen inom kommunikation och marknadsföring. Bloggen drivs av världens största annonsörsorganisation med närmare 600 medlemsföretag och över 5000 personer i sitt nätverk. Definitivt värt att prenumerera och läsa utvalda godbitar skrivna av experter och intressanta gästbloggare.

4) Boken Jakten på känslan: Mycket inspirerande och underhållande bok skriven av Arvid Axland, grundare av reklambyrån Pool och Niels Kjærgaard-Jensen, grundare till konsultföretaget In Good Company i Oslo. Boken är ”en perfekt blandning av teori och inspiration, som tar upp och genomlyser vår tids nya valuta; känslan”. Läsaren får tips och metoder för att etablera nya sätt att bemöta kunder och medarbetare som leder till ökat värde och förbättrad upplevelse. Passar såväl marknadsförare som företagsledare, personalchefer och innovatörer. Finns att köpa på exemeplvis Bokus (gäller även boken nedan).

5) Boken Supertrenderna: Hjälper dig att framtidssäkra din försäljning och marknadsföring! Boken tar upp 50 supertrender, dvs. särksilt viktiga och centrala förändringar inom marknadsföring och försäljning. Trender som visar vägen framåt och gör dig bättre rustad för att möta framtiden. Med hårda fakta och inspirerande insikter får läsaren hjälp att lyfta blicken och kan lättare fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt.

Så passa på att vässa dina marknadskunskaper och låt semesterhjärnan ”jobba” lite i sommar. Fungerar utmärkt som bisyssla medan du petar bort sanden mellan tårna, tar en påtår i sittbrunnen eller vattnar blommorna vid torpet. Med dessa tips önskar vi dig en glad sommar och en riktigt skön semester.

Vill du ha mer inspiration och tips gällande marknadsföring?
Ladda gärna ner vår guide: 7 situationer där reklampennor har ett starkt värde.