Home » Kunskap & Inspiration » Pennor för att förstärka en upplevelse

Pennor för att förstärka en upplevelse

Hur kan en penna förstärka en upplevelse? Jo, ta alla sammanhang där vi förväntas skriva eller anteckna till exempel. Avsaknaden av en penna i dessa lägen skulle definitivt försämra upplevelsen och skapa negativa känslor medan en snygg, funktionell penna skulle bidra till en positiv känsla av tillfredsställelse.

Alla företag kan erbjuda upplevelser

Det är inget nytt att vi lever i upplevelsernas tid men med den konstanta ström av digital reklam som vi utsätts för varje dag vågar vi påstå att den personliga upplevelsen är viktigare nu än någonsin. 1999 gav författarna Joseph Pine och James Gilmore ut sin numer klassiska bok ”Experience Economy”. Den beskriver hur viktigt det är att förmedla upplevelser för att skapa minnesvärda och positiva intryck, vilket i förlängningen leder till att kunder öppnar både sina hjärtan och plånböcker.

Alla företag kan erbjuda upplevelser genom att göra sin tjänst, produkt och interaktion med andra människor positivt laddad och mer minnesvärd. Detta går givetvis att göra på olika sätt och inte minst fungerar det utmärkt med hjälp av gåvor i form av till exempel reklampennor. 

Pennans funktionalitet och kvalitet är viktiga för upplevelsen

Att det ligger en penna ovan på skrivblocket på konferensen eller utbildningen är i regel en självklarhet. Tyvärr är det relativt vanligt att den penna som ligger där är ganska billig och tråkig, något som leder till negativa associationer när pennan strax efter konferensen går sönder eller slutar fungera. För att få den positiva effekt man är ute efter är det viktigt att tänka på pennans funktionalitet och kvalitet men även sinnesintrycken spelar roll för upplevelsen. Hur pennan ser ut i färg och form, hur den känns i handen och hur den luktar.

Genom att lämna en penna efter dig kan du förlänga minnet av kundens upplevelse av dig och ditt varumärke. En märkespenna (där varumärket redan förmedlar en upplevelse) kan t.ex. skapa en kvardröjande exklusiv känsla. Eller om du tar fram en egendesignad penna i begränsad upplaga. Självklart kommer känslan av att få något unikt då förstärka kundens upplevelse av ert möte.

Var kreativ i ditt användande av reklampennor

Sen behöver man inte designa helt egna produkter för att vara unik eller sticka ut, det gäller bara att vara lite kreativ. Ta en vinprovning som exempel. Ett event som vinprovning är ju en upplevelse i sig som mycket väl kan förstärkas genom användandet av reklampennor. Vid en vinprovning är en penna ett naturligt inslag vid bordet för att kunna ta anteckningar om de olika viner man provar. Men pennan kan också vara så mycket mer än bara en penna i detta sammanhang. Den skulle samtidigt kunna fungera som en namnbricka eller ett bordsplaceringskort, något som absolut skulle sticka ut och kännas både roligt och nytänkande. Till vissa pennor finns även avtagbara tillbehör, så kallade Add Ons, som kan fästas på klipset. På den här typen av event skulle en sådan kunna användas som drinkbiljett eller bära på ett speciellt erbjudande. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränsen för vilken typ av upplevelse en penna förmedla.

KOSTNADSFRITT WHITEPAPER: 7 situationer där reklampennor har ett starkt värde

I rätt situation kan en reklampenna hjälpa företag att hitta nya affärer eller stärka varumärken och kundrelationer på ett väldigt effektivt och prisvärt sätt jämfört med andra typer av marknadsföring. Denna text om hur pennor kan förstärka en upplevelse är bara ett exempel på en sådan situation. För att göra det tydligt och enkelt för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring har vi sammanställt ett dokument med totalt 7 tänkbara situationer där reklampennor har ett starkt värde. Dokumentet är kostnadsfritt och syftar till att inspirera och göra det lättare för dig att se nya möjligheter kring reklampennor för olika syften och användningsområden.