Home » Kunskap & Inspiration » Pennor för att bygga varumärke
bygga-varumarke-reklampennor

Pennor för att bygga varumärke

När det handlar om att stärka och bygga positiva känslor för varumärken så är fysisk reklam väldigt viktigt. Det som händer när du får en fysisk produkt, såsom t.ex. en penna i din hand är att det skickas impulser till din hjärna som levererar en känsla som du reagerar på, oftast med välbehag, tacksamhet och glädje.

Bygga varumärke med fysisk reklam

Under hösten 2016 genomfördes en stor nordisk studie i neuromarketing* för att ta reda på hur reklam i olika kanaler påverkar hjärnan. Resultatet visar tydligt att fysisk kommunikation ger ett starkare emotionellt engagemang än motsvarande reklam i digitala medier. Fysisk reklam bidrar även till lägre kognitiv stress och bättre uppmärksamhet för produkt/tjänst, pris och erbjudande etc.

Reklampennor har ett högt värde

När du ska bygga varumärke har reklampennor ett högt värde. Om vi tittar på t.ex. mäklare så är de generellt sätt mycket bra på att jobba med fysisk kommunikation i form av både traditionella medier, som tidningsannonsering och postutskick, men även i form av produktmedia, bland annat pennor.

Profilprodukter fyller en funktion

På visningen är det vanligt att du får en penna tillsammans med prospektet. Pennan fyller i detta sammanhang en given funktion för den som vill skriva ner noteringar eller anmäla intresse för budgivning, vilket gör att den uppskattas och känns som ett naturligt inslag. När pennan sedan följer med hem får den ett annat syfte, nämligen att påminna om avsändaren och bygga varumärket i en personlig miljö, i situationer som man aldrig annars skulle tillåtas vara närvarande.

Stärker varumärket

En riktigt bra och snygg reklampenna har en lång livslängd och kan faktiskt komma att användas dagligen av den som har tagit emot den. Kortfattat stärks varumärkets position genom att bokstavligen finnas lätt till hands i vardagen.

* “Behind the Mind” från 2016 av PostNord, Ipsos och Neurons Inc.

KOSTNADSFRITT WHITEPAPER: 7 situationer där reklampennor har ett starkt värde

I rätt situation kan en reklampenna hjälpa företag att hitta nya affärer eller stärka varumärken och kundrelationer på ett väldigt effektivt och prisvärt sätt jämfört med andra typer av marknadsföring. Denna text om att använda pennor för att bygga sitt varumärke är bara ett exempel på en sådan situation. För att göra det tydligt och enkelt för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring har vi sammanställt ett dokument med totalt 7 tänkbara situationer där reklampennor har ett starkt värde. Dokumentet är kostnadsfritt och syftar till att inspirera och göra det lättare för dig att se nya möjligheter kring reklampennor för olika syften och användningsområden.