Home » Kunskap & Inspiration » Pennor för att få nöjdare kunder
Nöjdare Kunder - Satisfied Customers

Pennor för att få nöjdare kunder

Att nöjdare kunder leder till starkare relationer och fler affärer är det ingen säljare eller marknadsförare som tvivlar på. Ändå är det där det brister för många företag idag. Stort fokus läggs på att sälja in och marknadsföra själva produkten/tjänsten men vanligt är att man missar det som händer när ordern är lagd och levererad.

Det finns olika sätt att jobba med kundnöjdhet. Med tydliga kundpolicys och effektiva CRM system kan man säkra sin uppföljning och ärendehantering, men till syvende och sist är det vad kunden förväntar sig som är det viktigaste. För att få nöjdare kunder bör man sträva efter positivare kundupplevelser och att överträffa kundens förväntningar vid varje tillfälle som ges. Hur väl man har lyckats avgörs först när ordern är levererad. För dig som marknadsförare är det här ingen nyhet men det kan ändå vara en utmaning.

Ge bort en penna och överträffa kundens förväntan

Att använda sig av produktmedia är ett sätt att jobba för att överträffa kundens förväntan. Oftast förväntar man sig inte att få en gåva i samband med ett möte eller köp varför det är ett bra sätt att skapa mervärde. Det bästa är att det inte heller behöver vara stora eller dyra saker som man ger bort för att kunden ska känna sig nöjd. Det viktigaste är att den är användbar för mottagaren. Att ge bort en penna med din företagsinformation kanske upplevs som en liten gest men kan alltså vara ett utmärkt sätt att jobba för att få nöjdare kunder.

Ett exempel skulle kunna vara för bilhandlaren. Hur ofta har man inte en gammal penna liggandes i bilen som inte ens fungerar när man ska använda den? Eller kanske en penna men ingenting att skriva på? För bilhandlaren skulle det vara enkelt att lösa detta problem och samtidigt överträffa kundens förväntan. Bara genom att förse den sålda bilen med en välfungerande reklampenna och litet block för handskfacket – gärna tillsammans med en personlig hälsning! En sådan gåva skulle vara uppskattad och bekräfta en bra affär. Dessutom skulle pennan påminna kunden om bilhandlaren varje gång den kom till användning.

Pennan blir en fysisk förlängningen av ditt varumärke

Ytterligare ett exempel då reklampennor kan bidra till nöjdare kunder är vid e-handel. Många shoppar online idag och kommunikationen blir alltmer digital. All information finns och alla frågor kan besvaras på nätet. Bekvämt, absolut men det är viktigt att komma ihåg de fysiska värdena som ofta skapar en mer lojal kundrelation. Ett sätt för att skapa en mer fysisk relation skulle då kunna vara att skicka en reklampenna med leveransen. Pennan blir en fysisk förlängning av ditt varumärke och får mottagaren att känna sig nöjd med sitt köp.

Tänkt dig t.ex. att du skulle få en penna och ett personligt tackkort när du handlat ekologiska textilier på nätet. ”Tack för att du tänker på miljön genom att handla dina varor hos oss. Pennan i det här paketet är en gåva till dig som givetvis är miljövänligt tillverkad av komposterbar plast för minsta möjliga miljöpåverkan”. Sannolikt är att du skulle känna dig ganska nöjd både med dig själv och ditt köp!

KOSTNADSFRITT WHITEPAPER: 7 situationer där reklampennor har ett starkt värde

I rätt situation kan en reklampenna hjälpa företag att hitta nya affärer eller stärka varumärken och kundrelationer. Detta på ett väldigt effektivt och prisvärt sätt jämfört med andra typer av marknadsföring. Att använda pennor för att få nöjdare kunder är bara ett exempel på en sådan situation. För att göra det tydligt och enkelt för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring har vi sammanställt ett dokument med totalt 7 tänkbara situationer där reklampennor har ett starkt värde. Dokumentet är kostnadsfritt och syftar till att hjälpa dig se nya möjligheter kring reklampennor för olika syften och användningsområden.