Home » Kunskap & Inspiration » Pennor i mötet med andra människor
Pennor i mötet

Pennor i mötet med andra människor

I alla situationer där det sker en interaktion mellan människor borde det vara självklart att ge bort en reklampenna. Vi vet att en gåva kan förstärka upplevelsen av ett möte och skapa positiva känslor hos mottagaren.

Reklampennor är mycket uppskattat att få

I undersökningen ”The Power of Produktmedia” från 2015 konstateras att produktmedia, såsom pennor, är mycket uppskattat att få. Nästan hälften uppger att de gladeligen tar emot profilprodukter och dessutom väljer att behålla dem under en längre tid. En tredjedel uppger också att de blir positivt inställda till varumärken som använder sig av reklamprodukter. En siffra som ytterst få reklammedia kan mäta sig med. Undersökningen visar också att det viktigaste inte är kostnaden för den produkt som man får som många kanske tror. Viktigare anses istället vara produktens kvalitet och design, men framförallt att den är användbar och fyller en viss funktion för mottagaren.

En väldesignad penna av god kvalitet med ett specifikt uttänkt syfte för användning kan alltså bli en mycket uppskattad gåva som kommer att leva kvar länge hos sin mottagare och påminna om det budskap den förmedlar.

Skapar rätt förutsättningar för ett bra mötet

Ta säljmötet som ett exempel. Genom att ge bort en reklampenna skapar du enkelt rätt förutsättningar för ett bra möte. Pennan är dessutom användbar både innan, under och efter det att mötet är avklarat. Beroende på hur mötet genomförs kan en pennan t.ex. fungera som ett sätt att bryta isen och få igång ett bra samtal. Genom att välja en penna som symboliserar ditt varumärke, kanske har någon särskild design eller funktion, kan man förmedla rätt känsla till kunden samtidigt som man lättar upp stämningen genom att direkt visa sig givmild. En penna kan också vara något som man ger bort i slutet av ett möte tillsammans med informationsblad, mappar eller annan information som kan vara bra att lämna efter sig. Givetvis ska pennan ha god kvalitet och vara försedd med ditt varumärke för att senare kunna påminna kunden om dig och ditt erbjudande.

Ett tips är också att utnyttja reklampennans fulla kapacitet genom att förmedla något mer än bara ditt varumärke. Varför inte ge bort en penna med namn och kontaktuppgifter på istället för ett visitkort? Något som säkert alla kan hålla med om är mycket roligare än en papperslapp i en plastficka och som garanterat lämnar ett större avtryck!

KOSTNADSFRITT WHITEPAPER: 7 situationer där reklampennor har ett starkt värde

I rätt situation kan en reklampenna hjälpa företag att hitta nya affärer eller stärka varumärken och kundrelationer på ett väldigt effektivt och prisvärt sätt jämfört med andra typer av marknadsföring. Denna text om hur en pennor kan användas i mötet med andra människor är bara ett exempel på en sådan situation. För att göra det tydligt och enkelt för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring har vi sammanställt ett dokument med totalt 7 tänkbara situationer där reklampennor har ett starkt värde. Dokumentet är kostnadsfritt och syftar till att inspirera och göra det lättare för dig att se nya möjligheter kring reklampennor för olika syften och användningsområden.