PenValue Guiden

Vad är PenValue?

PenValue är ett koncept som syftar till att beskriva reklampennans värde ur ett rent marknadsföringsmässigt perspektiv. Under en reklampennas beräknade livstid på 8 månader exponeras den mer än 3 000 gånger och byter i snitt ägare 3-4 gånger. Det innebär att en penna som kostar dig 10kr har en exponeringskostnad på 0,3 öre, dvs. en rekordlåg kontaktkostnad i jämförelse med andra reklammedier. Därför är det viktigt att du väljer rätt reklampenna för just er. 

bild på pen value guiden som hjälper dig välja rätt reklampenna

Våra tips för maximalt ”Penvalue”

PenValue Guiden hjälper dig att förstå hur reklampennor på effektivast sätt kan bli en viktig marknadsföringskanal för dig. Det handlar både om att förmedla ett varumärke och att skapa nya affärer. Hur kan ni få ut maximalt värde per penna?

Ta steget och lär dig mer, låt dig inspireras och utveckla din marknadsföring genom att ladda ner och läsa PenValue Guiden.

Vem bör läsa den här guiden?

Vi har skapat PenValue-Guiden så att du på marknadsavdelningen ska förstå hur reklampennor kan fungera som ett effektivt marknadsföringsverktyg. Guiden visar på de möjligheter som reklampennor erbjuder, både för interna och externa aktiviteter inom organisationen. Målet är att ni ska maximera antalet nya affärer och förstärka er varumärkesposition på marknaden.

Vad du kommer lära dig:

Du får insikt i hur du får ut mest värde från dina reklampennor. För att din reklampenna ska matcha ditt varumärke och dina krav på bästa sätt, finns det flera viktiga aspekter att tänka på. Du uppnår maximalt värde, eller PenValue, genom att beakta dessa 10 nyckelfaktorer när du väljer reklampennor för ditt företag.

 1. Logotype & Grafisk Profil
 2. Budskap till marknaden
 3. Mottagare
 4. Syfte & Användningsområde
 5. Funktion & Design
 6. Kvalitet & Miljö
 7. Bransch
 8. Antal pennor
 9. Färgval
 10. Tiden

I guiden kan du även läsa mer om vad du bör tänka på för att välja rätt reklampenna: 

 • Hur man anpassar pennans utseende efter varumärket.
 • När och hur reklampennor är som mest effektiva.
 • Hur många pennor ska man köpa och hur ofta?