Home » Kunskap & Inspiration » Kan reklampennor ingå i kategorin miljövänliga profilprodukter?
bild på miljövänliga profilprodukter i naturen

Kan reklampennor ingå i kategorin miljövänliga profilprodukter?

I en värld där vi alla strävar efter att minska vårt ekologiska fotavtryck, blir valet av kontorsmaterial allt viktigare. Att erbjuda miljövänliga profilprodukter blir därför allt viktigare. Ingli Sweden jobbar aktivt för att anpassa oss till denna rörelse genom att erbjuda ett brett sortiment av miljömedvetna pennor.

Här delar vi med oss av 5 tips för hur du kan göra miljömedvetna val när det gäller reklampennor. Pennor, som du kanske vet, är en väldigt vanligt förekommande profilprodukt.

Hur gör du reklampennor till så miljövänliga profilprodukter som möjligt?

  1. Köp inte fler reklampennor än du behöver
  2. Välj pennor av miljöanpassat material
  3. Välj pennor som tillverkas i Europa (eller Sverige)
  4. Byt refill när bläcket tagit slut
  5. Återanvänd dina pennor och sortera ditt avfall

1. Köp inte fler reklampennor än du behöver

Det här gäller egentligen alla profilprodukter om du vill få dem miljövänliga: Ett enkelt men effektivt sätt att minska avfall är att endast köpa det antal produkter du verkligen behöver. Överproduktion leder till onödig miljöpåverkan, så genom att anpassa din beställning minimerar du både avfall och resursslöseri. Så hur väljer du rätt antal?

  • Överväg först behovet baserat på företagets storlek, antalet dagliga möten med kunder/prospects, och planerade aktiviteter
  • En grundregel är 1 penna/profilprodukt per möte
  • Om ni är nya på att köpa reklampennor eller osäkra på åtgången, börja med att beställa ett mindre antal och fylla på vid behov.

Kom ihåg! Viktigast är att välja en produkt som reflekterar ditt företags profil och budskap, även om det innebär att köpa färre pennor av högre kvalitet inom en begränsad budget.

Ladda ned vår guide för mer info kring hur du väljer rätt antal pennor.

2. Välj pennor av miljöanpassat material

När du väljer pennor, se till att de är tillverkade av miljösmarta material. Ingli Sweden erbjuder ekologiska pennor med tryck gjorda av återvunna och biologiskt nedbrytbara material, vilket inte bara minskar avfall utan också bidrar till en hållbar framtid. Det är dessa pennor som vi kallar ”miljöpennor”.

3. Välj pennor som tillverkas i Europa (eller Sverige)

Att välja produkter tillverkade nära dig minskar koldioxidutsläppen som kommer från långa transportsträckor. På Ingli prioriterar vi produkter tillverkade i Europa för att främja lokal produktion och minska miljöpåverkan. Det hjälper oss i arbetet att ta så miljövänliga profilprodukter (i form av pennor) som möjligt.

Sen har vi även Ballograf; Sveriges enda penntillverkare! Genom att noga välja ut material säkerställer de en premiumkvalitet och exceptionell hållbarhet på varje produkt. Deras originalrefill är fylld med certifierat Svenskt Arkivbläck, som räcker för att skriva över 8000 meter. Det är fyra gånger längre än vad som är standard för genomsnittliga refiller(!).

4. Byt refill när bläcket tagit slut

En enkel men ofta bortglömd lösning är att förnya din reklam- eller presentpenna med extra stift eller refiller för att förlänga dess livslängden. Detta är ett kostnadseffektivt och miljösmart sätt att förlänga livet på dina favoritpennor.

Här kan du kika på vårt utbud av refiller och stift som är kompatibla med våra pennor.

5. Återanvänd dina profilprodukter och sortera ditt avfall

Även detta tips gäller alla profilprodukter och om du vill kunna kalla dem miljövänliga: Se till att återanvända dem så mycket som möjligt och när de väl har tjänat ut, sortera dem korrekt. Många delar av en penna kan återvinnas, så att sortera dem korrekt bidrar till en mer hållbar framtid.

Med pennor, tänk på att: I dagsläget behandlar man förbrukade bläckpennor som restavfall och sorterar dem som brännbart för så kallad energiåtervinning. Om refillen i pennan fortfarande innehåller bläck, bör du plocka ut den och sortera den separat som färger/kemikalier.

Här får du lite inspiration kring hur du kan återanvända pennor på lite roliga sätt och ge dem nya användningsområden.

Tips på extra miljövänliga profilprodukter i form av pennor: Sprout

En av de mest innovativa produkterna i vårt sortiment är Sprout-pennan, en penna som kan planteras efter användning. När pennan har tjänat sitt syfte, kan du förvandla den till en växt, vilket ger den ett nytt liv! Häftigt tycker vi.

bild på pennan sprout en miljövänlig penna
Bild på Sprout – den miljövänliga pennan

Miljövänliga profilprodukter finns att tillgå!

Vill du ha så miljövänliga profilprodukter kan alltså reklampennan vara ett alternativ. Välj då pennor som är så miljövänliga som möjligt från Ingli Sweden och ta ett aktivt steg mot en mer hållbar vardag och affärsverksamhet. Hoppas du nu gör ditt nästa inköp med miljön i åtanke

Tillsammans kan vi göra skillnad!