Stäng X

Vet du vad du är ute efter?

Post Featured Image

Våra 3 bästa tips när du ska beställa reklampennor!

Reklampennor är ett traditionellt och uppskattat produktmedia. Men för att vara en varumärkesbyggande typ av marknadsföring köps de ofta in som en stapelvara på slentrian. Ta hänsyn till de här faktorerna när du ska välja vilken reklampenna som passar ert behov och plånbok bäst i förhållande till det värde som pennan sedan genererar.

PenValue är ett koncept som syftar till att beskriva reklampennans värde ur ett rent marknadsföringsmässigt perspektiv. Samtidigt är det också ett mått på hur väl anpassad en reklampenna är i förhållande till pris och avsändarens grafiska profil. Här ger vi en en snabb guide till de 3 viktigaste faktorerna du bör ha koll på när du ska välja reklampenna till ert företag för ett maximerat PenValue. (Du kan även ladda ner hela PenValue-Guiden här).

 

3 tips när du ska beställa reklampennor

1. Välja reklampennor

Utgå ifrån företaget och välj en penna som speglar den grafiska profilen. Färgen har självklart betydelse men fundera även över formen på pennan i kombination med er företagslogotyp. En rund logga med mycket text syns till exempel inte lika bra på en smalare penna med liten tryckyta. I många fall kan det finnas en klar fördel med att, förutom logotypen, även trycka ett budskap eller en www-adress på pennan. I snitt byter en reklampenna ägare 3-4 gånger och det är inte alltid så att den sista mottagaren sitter på samma information som först tog emot pennan.

Tips: Bestäm er först för vad ni vill trycka på pennan, vidare över viktiga funktioner (ex. tryck- eller vridmekanism, touchpenna eller bläcktyp) och välj sedan vilken typ av penna ni vill trycka på.

 

2. Antal pennor

En penna “per enskilt möte” är en bra regel. Om du är osäker på hur många pennor du ska beställa och hur åtgången ser ut – beställ ett mindre antal pennor i första vevan. Det som ofta påverkas är styckpriset. Ju fler pennor – desto lägre pris. Vi tycker att det viktigaste är att det blir rätt pennor. Du kan alltid beställa fler, oftast sparas ditt original och det innebär inget extra arbete för dig.

 

3. Tid

Var ute i så god tid som möjligt och säkerställ att er reklampenna får högsta möjliga PenValue. När det blir ont tid blir det i högre utsträckning en sämre affär och upplevelse. Kort om tid kan innebära:

  • Begränsat urval – Alla varianter finns kanske inte i lager och därmed blir urvalet mer begränsat.
  • Högre leveranskostnad – Expressleverans av reklampennor finns ofta som ett alternativ. Men precis som vid beställning av andra typer av varor kan extra kostnader tillkomma.
  • Misstag – När man har bråttom ökar risken för misstag i alla led och man hinner inte tänka igenom syfte, målgrupp, funktion och budskap.

Om du vill läsa mer om hur du kan maximera värdet av era reklampennor – ladda ner vårt kostnadsfria whitepaper.

LADDA NER PENVALUE-GUIDEN

GÖR VÅRT QUIZ – VILKEN PENNA PASSAR ERT FÖRETAG?

Mer blogginlägg

Visa alla