Stäng X

Vet du vad du är ute efter?

En av världens äldsta penntillverkare

Pilot är en av världens äldsta och ledande tillverkare av pennor som gjort sig kända för att ta fram innovativa pennlösningar för många olika användningsområden. Genom stora satsningar på forskning och en expertis inom kemisk ingenjörskonst har Pilot utvecklat flera bläckteknologier som revolutionerat marknaden, bland annat det värmekänsliga bläck som bl.a. återfinns i den populära FriXion-serien. För att säkra produktionen och göra så litet avtryck på miljön som möjligt är alla Pilots fabriker ISO 14021 och 14991-certifierade.

BEGREEN

Pilots fabrik i Frankrike är miljöcertifierad och står för tillverkningen av BeGreen-sortimentet där alla pennor är av återvunnen plast. Idag omfattar BeGreen ca 20% av Pilots totala försäljning. Populära Acroball Pure White, Acroball, Rex Grip White och Rex Grip är fyra exempel ur Pilots Begreen-sortiment.

Big Image Left Small Image Right

Så började det

De första Pilot-pennorna lanserades i Japan 1918 av Ryosuke Namiki, maskiningenjör och professor vid Tokyo Merchant Marine Collage. Ryosuke Namiki och hans kompanjon Masao Vada, arbetade på ett handelsfartyg och var ofta tvungna att föra antecknar, så när spetsen ständigt rostade utav saltvattnet blev dom väldigt frustrerade. För att underlätta arbetet utvecklade de därför en egen resevoarpenna med rostfri spets och på den vägen var det. 1918 lanserades sedan de första Pilot-pennorna i Japan.

En hundraårig historia

Framgången var snart ett faktum och inom loppet av 8 år öppnades utländska filialer i London, New York, Shanghai och Singapore. Idag finns Pilot över hela världen och kan i år stoltsera med hela 100års penntillverkning.